Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Proef GFT inzameling bij hoogbouw van start

Etten-Leur behaalt al mooie resultaten als het gaat om het scheiden van afval. Daar zijn we blij mee! Het Rijk streeft naar maximaal 100 kg restafval per inwoner per jaar. En daar heeft Etten-Leur met 125 kg restafval per inwoner per jaar toch nog een slag te maken.

Een belangrijk deel van dit restafval bestaat uit groente, fruit en tuinafval (GFT) en dan vooral keukenafval. Het is zonde om dit afval te verbranden. Van GFT kun je namelijk heel goed biobrandstof en compost maken. Gemeente Etten-Leur start daarom een proef om dit GFT uit het restafval in de hoogbouw te halen.

Hoogbouwbewoners testen

De proef richt zich op bewoners van flats en appartementen, de zogeheten hoogbouw. Op veel plekken kunnen deze bewoners GFT nog niet gescheiden aanbieden. Daar komt nu verandering in. Samen met inwoners test de gemeente in een aantal appartementencomplexen verschillende hulpmiddelen die het sorteren van keukenafval in huis makkelijker maken. Daarbij kun je denken aan composteerbare afvalzakjes en emmertjes voor op het aanrecht of in de keuken. Het sorteren van GFT begint namelijk al in de keuken. Bij elk van de deelnemende complexen komen ook containers om het verzamelde GFT aan te bieden.

De proefperiode is begonnen

De proef gaat van start in maart. Gedurende een half jaar onderzoeken gemeente en inwoners welke hulpmiddelen het beste werken. De bewoners van deelnemende complexen hebben hierover een brief ontvangen. Na afloop verzamelt de gemeente alle ervaringen. Afhankelijk van de resultaten kan de GFT inzameling bij hoogbouw dan verder worden uitgerold.

afvalinzameling_illustratie_2.jpg


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval Privacy