Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Inzameling plastic verpakkingen en drinkpakken

Etten-Leur kent twee manieren van plastic inzamelen. U kunt uw plastic verpakkingen en drinkpakken (PD-afval) inleveren in een verzamelcontainer. U kunt het ook eenmaal per twee weken aan straat zetten. Let bij het aanbieden aan de weg op dat u het afval alleen in doorzichtige afvalzakken aanbiedt.

Alleen in doorzichtige plastic zakken

Om het afval goed te kunnen recyclen accepteert de verwerker alleen een ‘schone afvalstroom’. Dus zonder afval dat er niet in thuishoort, zoals restafval en hard kunststof. In doorzichtige afvalzakken is eenvoudig te zien of het om het juiste afval gaat. Onze afvalinzamelaar mag dan ook alleen díe afvalzakken inzamelen. Afval dat in niet doorzichtige afvalzakken wordt aangeboden, hoeft door onze inzamelaar niet meegenomen te worden.

Zet uw PD-afval op de ophaaldag voor 7.30 uur aan straat of de avond ervoor vanaf 17.00 uur.

Voorkom zwerfafval
Biedt uw plastic en drinkpakken alleen aan in de juiste zakken. Dat voorkomt zwerfafval en achterblijvende zakken. Het beste kunt u de speciale (groene) PD-zakken gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in vijf supermarkten in Etten-Leur. De prijs is € 1,- per rol van 15 zakken.

De verkooppunten zijn: Albert Heijn, Burchtplein 13; Jumbo, Kerkwerve 19-27; Dirk van de Broek, Schoonhout 115; Jumbo, Geerkade 9; Dirk van de Boek, Molenvang 8. U mag ook andere doorzichtige zakken gebruiken.

Wat mag er in de PD-zak?

De volgende drie vragen kunnen u helpen beoordelen of iets nu wel of niet in de Plastic Heroes zak mag:

  • Is het een huishoudelijke verpakking?

  • Is de verpakking gemaakt van plastic of is het een drinkpak?

  • Is de verpakking leeg?

    Bij drie keer ‘ja’ mag het afval in de Plastic Heroes zak. Andere verpakkingen of hard kunststof, zoals speelgoed of schoonmaakemmers, horen niet thuis in de zak. Ook folieverpakkingen, zoals een chipszak, moeten bij het restafval.


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval Privacy