Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Geen rondslingerende en weggewaaide plastic afvalzakken meer dankzij de VuZaRi

Etten-Leur blinkt uit in afvalscheiding. In vergelijking met andere gemeenten hebben de inwoners van Etten-Leur veel inzamelmogelijkheden. Zo halen wij al sinds 2012 plastic huis-aan-huis op. Hiervoor gebruikt u massaal de Plastic Heroes zakken. Maar dit heeft ook een nadeel: omdat de gevulde zakken bijna niets wegen, waaien de zakken gemakkelijk weg. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De heer Jan Braspenning, een inwoner van Etten-Leur, zag dat ook. En hij nam het initiatief om de VuZaRi (= Vuilnis Zak Ring)te ontwikkelen: een oplossing om de afvalzakken gemakkelijk op te hangen aan lantaarnpalen. Gemeente Etten-Leur maakt al met veel succes gebruik van de VuZaRi. Afgelopen week hebben Jan Braspenning en wethouder Jan van Hal bij het Seniorenappartementencomplex 'De Wissel' gedemonstreerd hoe de VuZaRi werkt.

Aanvragen voor een VuZaRi kun je alleen aan ons doorgeven per telefoon via 14076 of per emailformulier op onze website.

Opgelet: het is natuurlijk niet de bedoeling dat de plastic zakken de hele week aan de haken van de VuZaRi gehangen worden. Gebruik de haken op dezelfde manier als de aanbiedplaatsen voor containers. Dus de avond voor de inzameling mogen de plastic-hero-zakken worden opgehangen aan de VuZaRi. Als je eerder van het plastic afval af wil, kan je het natuurlijk zelf brengen naar de ondergrondse containers bij supermarkten. Anders even wachten tot de inzameling in jouw straat. Dat was altijd al zo. Samen maken we het een succes! Bedankt voor de medewerking.


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval Privacy