Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Tuinafval

Tuinafval - Waar kan ik het kwijt?

Uw tuinafval kunt u zelf composteren in uw tuin, dat is ook nog eens goed voor uw tuin. U kunt een compostvat kopen bij een tuincentrum.

Tuinafval kunt u ook gratis kwijt bij de Milieustraat. De Milieustraat is bijna dagelijks geopend (zie deze website bij ‘Milieustraat en Milieupas’). Vergeet niet om uw geldige Milieupas mee te nemen.

Daarnaast kan grof tuinafval ook aan huis worden opgehaald, voor het ophalen worden echter wel kosten in rekening gebracht. Bel voor het ophalen van tuinafval naar het gratis telefoonnummer 0800 333 66 99. De telefoniste vertelt u wanneer het wordt opgehaald.

 

Composteer uw afval!

 

In plaats van uw groente- fruit- en tuinafval gescheiden in te leveren, kunt u het ook zelf composteren. Als u het op de goede manier doet, spaart u hiermee energie en vermindert u de afvalberg. Als beloning krijgt u gratis goede bodemverbeteraar voor uw tuin.

 

Wat is composteren?

Composteren is het proces waarbij bacteriën, schimmels en kleine bodembeestjes het GFT-afval omzetten in een aardachtige massa: compost. Voor een gezonde bodem is het van belang regelmatig compost aan uw tuin toe te voegen.

 

Hoe composteer ik?

Thuiscomposteren kan op verschillende manieren: het compostvat, de compostbak, de composthoop of de wormenbak. U kunt een compostvat kopen bij een tuincentrum. De gemeente stelt geen compostvaten beschikbaar. Het is niet waar dat tuinafval gaat stinken tijdens het composteren. Alleen bereid voedsel en gras (als het niet is gedroogd vooraf) kan gaan stinken en dit afval kunt u beter niet zelf composteren. Daarnaast trekt bereid voedsel ongedierte aan.

 

Meer informatie?

Voor tips over composteren kunt u terecht op www.milieucentraal.nl of bij een (volks)tuin vereniging.


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval Privacy