Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Glas

Hoe scheid ik mijn glas?

Glas is oneindig te recyclen. Van 1000 kilo gebruikt verpakkingsglas wordt 1000 kilo nieuw glas gemaakt. Maar glas is alleen te recyclen als u het op de juiste manier scheidt. Is het glas? En was er drank, voedsel of cosmetica in verpakt? Dan hoort het in de glasbak! Waar de glasbakken staan, kunt u vinden op deze website bij ‘Afvalcontainers’.

Op kleur scheiden

Wit glas is schaarser: van wit glas kun je wel bont glas maken, maar van bont glas geen wit glas. Scheid daarom het glas op kleur waar mogelijk. Onder wit glas vallen de kleurloze flessen en potten. Tot het gekleurd glas behoort al het andere glaswerk (groen, bruin, blauw, zwart en alle overige kleuren).

Dekseltjes geen probleem

Vindt u het vies om potjes met nog een beetje mayonaise, sambal, spaghettisaus etc. zonder deksel naar de glasbak te brengen? Laat dan het dekseltje erop. De recyclers hebben daar tegenwoordig geen probleem meer mee. Hetzelfde geldt voor schroefdoppen en kurken.

Wat is wel een probleem?

Waar de recyclers wel grote hinder van ondervinden zijn vuurvast glas(ovenschalen, theeglazen e.d.) en steen en porcelein (kruiken, servies e.d.). Gooi dat niet in de glasbak, maar bij het restafval. Dit soort glas kunt u ook gratis inleveren bij de Milieustraat Vosdonk aan de Verschuurweg.

 

Wel in de glasbakNiet in de glasbak
- Lege glazen flessen voor dranken met dop of kurk- Ruiten en spiegels (milieustraat)
- Lege glazen potten of potjes voor eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen met met deksel- Gelaagd glas zoals bijv. een autoruit (milieustraat)
- Leeg badkamerglas (deodorantroller, parfumflesje)- Hitte- en warmtebestendig glas zoals ovenschalen of draaiplateau's uit magnetron's (milieustraat)
- Kurk van wijnflessen- Aardewerken kruiken (restafval of milieustraat)
 - Glazen beeldjes (restafval of milieustraat)
 - Drinkglazen zoals theeglazen (restafval)

Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval Privacy