Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Minicontainers voor gft, restafval en papier en Plastic Heroes zakken voor plastic en kunststof

De minicontainers mogen op de dag voorafgaand aan de inzameldag vanaf 17.00 uur aan de straat gezet worden. Plaats uw container met de handgreep naar de straatkant gekeerd op een verzamelplaats. De verzamelplaats is aangegeven met een container-teken op de bestrating. Na lediging dient de minicontainer nog op dezelfde dag op het eigen perceel teruggeplaatst te worden. Ze moeten vóór 22.00 uur weer van de straat gehaald zijn.

U ontvangt een gele of rode informatiekaart wanneer u de minicontainer niet op de juiste manier aanbiedt, verkeerd vult of als de container onjuiste afvalstoffen bevat. Een gele kaart is een waarschuwing, heeft u een rode kaart gekregen, dan is uw minicontainer niet leeggemaakt. Kijk op deze website bij ‘Afvalwijzer’ voor de inzameldagen in uw straat.

Meer informatie over de inzameling van GFT en Drankenkartons  vindt u op deze website bij ‘Afvalsoorten’ bij de betreffende onderdelen.

 

 Aanbieden van plastic verpakkingsafval met Plastic Heroes zakken
Plastic verpakkingsafval wordt eenmaal per twee weken aan huis ingezameld. Het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval zorgt ervoor dat u de container voor restafval minder vaak aan de straat hoeft te zetten. Het plastic verpakkingsafval moet worden aangeboden in speciale Plastic Heroes zakken. U betaalt € 1 voor een setje van 12 zakken.

De verkooppunten voor de Plastic Heroes zakken zijn:

  • Albert Heijn, Burchtplein 13, 4873 BS Etten-Leur
  • Jumbo, Kerkwerve 19 – 27, 4873 CE Etten-Leur
  • Dirk van de Broek, Schoonhout 115, 4872 MC Etten-Leur
  • Jumbo, Geerkade 9, 4871 CK Etten- Leur

Plaats de Plastic Heroes zakken met plastic op de verzamelplaats waar u ook de afvalcontainers neerzet. Kijk op deze website bij ‘Afvalwijzer’ voor de inzameldagen in uw straat. 

De ondergrondse containers voor kunststof en plastic verpakkingsafval kunt u blijven gebruiken. Gebruik dan wel kleinere zakken, de Plastic Heroes zak past daar namelijk niet in.

Meer informatie over de inzameling van plastic vindt u op deze website bij ‘Afvalsoorten’ in het onderdeel ‘Plastic en Blik’.


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval Privacy